:: Начало Национален клуб българско гонче :: Полезни връзки  :: Карта на сайта 
Новини
За клуба
За гончето
На лов с гончета
Развъждане
Клубни мероприятия
Документи
Галерия
Видео
НКБГ в медиите
Приятели на НКБГ
Контакти
 
В медиите

Междупородно състезание Гончета срещу бараци

сп. "Лов и Куче", април 2016 г.
Национален клуб Българско гонче проведе за втора поредна година Междупородно състезание

На 26.03.2016 г. на полигона за обучение на ловни кучета в село Елшица се проведе междупородно съревнование за работа по дива свиня, между двете Български ловни породи , а именно Български Барак и Българско гонче.Мероприятието бе изцяло организирано от Национален клуб Българско гонче.За целта бяха събрани по 10 кучета от двете породи .От НКБГ за капитан на отбора бе избран дългогодишния и доказал се радетел на породата Георги Узунов ,който внимателно подбра 10 от най добрите гончета.Поради факта че Национален клуб Български барак заяви отказ за участие броени дни преди датата на провеждане на състезанието НКБГ бе принуден да събере и отбор Български Бараци ,като бяха поканени хора отглеждащи и ловуващи с БГ Бараци ,които не са обвързани с клуб , само и само да не се провали мероприятието. Арбитер на събитието бе Желю Желев от град Добрич , привърженик и на двете породи. Около 6 часа продължи оспорвана надпревара след което се разбра че победата е заслужена за НКБГ с 359т. разлика. Много от бараците показаха наистина добра работа но след изтичане на времето за намиране на дивеча .


Класиране :

1.Крум на Васил Трайков-134т. гонче
2.Зана на Николай Ботев-129,5т. гонче
3.Арап на Димитър Костадинов-128,5т.гонче
4.Сара на Ради Милев - 127т. барак 2г.
5.Джаро на Петко Москов - 127т. барак 5г.
6.Арго на Нено Кочанков - 126т. гонче
7.Бари на Юлиян Камбашиев -125т. барак
8.Вик на Мустафа Ахмет -114т. гонче
9.Душман на Ведат Ведатов-105,5т. гонче

Гончета - 736,0
Барак - 377,0


Идеята за подобно мероприятие се роди точно преди една година когато Национален клуб Българско гонче бе предизвикан от Национален клуб Немски ловен Териер да премерят сили за работа на дива свиня в полигона на град Асеновград .Състезание от което НКБГ пак излезе победител с над 60 т. разлика. НКБГ е отворен за нови предизвикателства и в тази връзка ще издадем че за следващата година се планува подобно състезание с Българското трицветно гонче - Трицветен Палаш.Покрай състезанието в село Елшица разбрахме че след годишното си събрание НКБГ има промени в ръководния състав за коментар потърсихме новия председател Слави Каймакански:


Здравейте , казвам се Слави Каймакански на 25 години , от град Благоевград близо 11 години отглеждам ловни кучета , конкретно Български гончета от последните 6 години и не бих сменил породата вече никога ! Без много труд в Българското гонче открих качества който не открих в никоя от отглежданите преди това породи .Член съм на НКБГ от 2012 г. а на тазгодишното отчетно-изборно събрание бях избран за Председател на Управителния съвет на клуба. Почуствах се още по "подкован" когато разбрах че зад мен застава бившия председател и настоящ заместник председател Д-р Делчо Кочанков и останалите членове на УС Георги Тошев , Димо Рашков и Васил Гюров. Желанието ми е с така подредения Управителен съвет да водим клуба напред и към по добри времена.

От Лов и Куче пожелаваме на новия председател много бъдещи успехи!
[още статии]
  Copyright (c) 2010 - 2024 Национален клуб българско гонче